logo
logo

Historie

30 mei 2013

Keurmerk Natuurlijk Tuinieren

Sinds 2003 beschikt de vereniging over het Keurmerk Natuurlijk Tuinieren

Het Nationaal Keurmerk Natuurlijk Tuinieren begeleidt (volks)tuinparken en andere gemeenschappelijke tuinen naar een natuurvriendelijker beheer, onderhoud en inrichting. De landelijke organisatie voor hobbytuinders (AVVN), de vereniging voor veldbiologie KNNV en het IVN hebben de eisen opgesteld. Die gelden alleen voor de algemene delen van het tuinpark, dus niet voor individuele tuinen. Er zijn eisen voor biodiversiteit (vogels, insecten, amfibieën, hagen, inheemse plantensoorten), verkoop en gebruik van tuingif en kunstmest, afvalscheiding, opvang en afvoer van regenwater, verhardingen (houtsnippers en gras zijn beter dan tegels en asfalt) en voorlichting en cursussen over natuurvriendelijk tuinieren aan de tuingebruikers.

Een beoordeling op ‘milieu’ hangt af van het aantal stippen: die loopt van 4 sterren (maximale milieueisen) tot 1 ster. Het aantal sterren komt overeen met het aantal bolletjes in de milieu-beoordeling van Milieu Centraal. Er is geen onafhankelijke controle; dat doet het AVVN zelf.

Meer informatie: AVVN.

02 sep 2012

Het nieuwe centrum van de verenigingsactiviteiten

In 2012 verlaat de vereniging de oude boerderij. Het winkelgebouw op nummer 51 wordt opgeknapt en vormt sindsdien het nieuwe centrum van de verenigingsactiviteiten.

02 jul 2010

Maatschappelijke stagiaires

Vanaf 2010 zijn maatschappelijke stagiaires actief op ons park. Zij helpen mee met de tuindiensten, de maandagochtendklussen, de schooltuinen en de winkel.

02 okt 1990

Opknappen van het voormalige KI-bedrijf

Toen rond 1990 de oude kantine de moed opgaf, moest er vervanging komen. Deze kwam in de vorm van een aanbod van de gemeente om het voormalige KI-bedrijf als zodanig in gebruik te nemen. In het opknappen van dit vervallen gebouw heeft menig tuinlid vele uren vrijwilligerswerk gestoken.