logo
logo

Welkom op ons park

Oase van groente en gras en van bloemen en dieren

Over ATV Stadion

ATV Stadion is een volkstuinvereniging aan de oostkant van Utrecht, opgericht in 1954. De naam van de vereniging dateert uit de tijd dat de vereniging huisde op een dertigtal tuinen gelegen nabij Stadion Galgenwaard. Deze tuinen waren tijdens de Tweede Wereldoorlog uit voedselgebrek aangelegd.

Na een aantal verhuizingen binnen de voormalige Johannapolder ten zuiden van Fort Op De Biltstraat, streek de vereniging neer aan de oostzijde van de Oostbroekselaan. De Oostbroekselaan stond bekend als de Hoofddijk; een honderden jaren oude ontginningsdijk die vanaf de Gageldijk doorliep tot aan landgoed Oostbroek. Sinds de aanleg van de A27 loopt de weg dood tegen het talud van knooppunt Rijnsweerd.

Een groene zoom om Rijnsweerd

ATV Stadion vormt samen met park Bloeyendael een groene zoom om kantorenpark Rijnsweerd. 

Op het oostelijk deel, langs de A27 bevinden zich ca. 100 tuinen waarvan 75 met een huisje. Dit deel is aangelegd in de periode 1974 - 1976. Bij de ingang van het oostelijk deel bevinden zich een tuinwinkel annex berging/werkplaats en een parkeerterrein. Ook een schooltuin is op dit deel in beheer.

Het westelijk deel, tussen Oostbroekselaan en Rijnsweerdse wetering is gerealiseerd in 1985. Op dit deel zijn ca 30 tuinen aangelegd, zonder huisje. Op het westelijk deel bevindt zich ook een verenigingskas, opslag en een parkeerterrein.

Entree
Entree

Ingang aan de oostzijde met winkel annex werkplaats.

Keurmerk Natuurlijk Tuinieren

Het complex beslaat een kleine 60.000 m2 . Op het complex bevindt zich een omvangrijk areaal bosplantsoen, dat fungeert als buffer en groene long langs de A27 en het knooppunt Rijnsweerd.

Bij de inrichting en het onderhoud van het complex streeft de vereniging ernaar allerlei dieren een plek te geven om te leven, te broeden, te eten en te overwinteren. Sinds 2003 beschikt de vereniging over het keurmerk Natuurlijk Tuinieren met 3 stippen.

Bezoekers

Overdag is het park vrij toegankelijk voor wandelaars. Er is veel te zien aan flora en fauna. Ook een waarneming gedaan? Stuur ons een foto!