logo
logo

Aankondigingen

Aankondigingen & activiteiten

Baggerwerkzaamheden afgerond

In de week van 15 oktober is het baggeren van de sloten op en rond het complex afgerond. Veel dank voor alle medewerking; het baggeren is zonder problemen verlopen. Er is veel bagger weggehaald. Dit zal de waterkwaliteit zeker ten goede komen. We kunnen weer vooruit voor de komende 10 jaar, tot de volgende baggerronde!

Rijke oogst van Pompoenen

Op 3 november is het pompoenendag geweest bij de winkel. 

3 Stippen voor Natuurlijk Tuinieren

Op 30 mei jl. heeft Machteld Klees namens het AVVN een herbeoordeling van ons tuinpark uitgevoerd in het kader van het Nationaal Keurmerk Natuurlijk Tuinieren. Uit de herbeoordeling is gebleken, dat ATV Stadion voor een nieuwe periode van 4 jaar het Keurmerk mag blijven voeren, en dat het daarbij wederom 3 stippen mag dragen. De score uit 2013 (60 %) is verbeterd met maar liefst 17 procentpunt tot 77%.

Het Nationaal Keurmerk Natuurlijk Tuinieren wordt toegekend aan (volks)tuinparken en andere gemeenschappelijke tuinen met een natuurvriendelijker beheer, onderhoud en inrichting. De AVVN heeft samen met de vereniging voor veldbiologie KNNV en het IVN de eisen opgesteld. Die eisen gelden alleen voor de algemene delen van het tuinpark, dus niet voor individuele tuinen. Er zijn eisen voor biodiversiteit (vogels, insecten, amfibieën, hagen, inheemse plantensoorten), verkoop en gebruik van tuingif en kunstmest, afvalscheiding, opvang en afvoer van regenwater, verhardingen, voorlichting en cursussen over natuurvriendelijk tuinieren aan de tuingebruikers. Een beoordeling loopt van 4 sterren (maximaal) tot 1 ster.

Aanmelden voor cursus Tuin Winterklaar maken

Op zaterdag 10 november, om 13 uur, geeft Margrit Bos de cursus Tuin Winterklaar maken.
Deze cursus is gratis en toegankelijk voor iedereen. Geef je op middels onderstaand formulier.

  • Ik geef mij op voor de cursus Tuin Winterklaar maken op 10 november a.s.
  • Mocht de cursus niet doorgaan, krijg je via de e-mail bericht.
    Wij gaan zorgvuldig om met je gegevens. Hoe wij dat doen, kun je vinden in onze privacyverklaring.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Title of the info box

Integer posuere erat a ante venenatis dapibus posuere velit aliquet. Cras mattis consectetur purus sit amet fermentum.